Wefact API

 Uitleg over de API:
 
Wefact We hebben een koppeling gerealisseerd zodat het voor u mogelijk is om met uw eigen Wefact installatie domeinnamen kunt registreren / verhuizen en beheren.

Functies:
  • Domeinnaam registreren en verhuizen
  • Domeinnaam opzeggen
  • Nameservers wijzigen
  • WHOIS-informatie wijzigen
  • Autorisatiecode opvragen
  • Domeinnamen importeren
  • Contacten importeren
  • Domein speedreg

Systeemeisen:

Uw webserver moet voorzien zijn van een werkende versie van PHP met daarin de SOAP optie. Voor meer informatie over SOAP kunt u kijken op www.php.net/soap. Daarnaast dient u minimaal met versie 3.0.0 van WeFact Hosting te werken.

Werkwijze:

Download hieronder het bestand met de koppeling. Pak dit bestand uit en plaats de uitgepakte map 'a123hostingservice' in de map '/Pro/3rdparty/domain/'. Na het uploaden van de map naar de server, kunt u 123 Hosting Service als registrar aan kunnen maken in WeFact Hosting.
In de Pro gaat u naar "Beheer" dan onder "Diensten" naar "Registrars" klik dan op "Registrar toevoegen" vul dan uw gegevens in zoals in onderstaand screenshot.
Registrar toevoegen

Bij de gebruikersnaam vult u uw inlognaam in waarmee u inlogt op het klanten paneel van 123 Hosting Service.

Voor dat u gebruikt kunt maken van de api moet u in een file editor de file "a123hostingservice.php" openen en uw hash code invoeren zie onderstaande screenshot.
Hash code Bij de API hash vult u de code in die u via de pagina https://administratie.123hostingservice.nl/Klanten/api kunt vinden en tevens kunt u hier het ip adres van uw server die verbinding gaat maken via de api toevoegen aan de toegestaan ip lijst.

Domein speedreg:

Voor wefact en onze api functie domein speedreg hebben wij een custom module ontwikkeld welke is geintegreerd in uw Wefact omgeving.
Wat houd nu domein speedreg in ? in het kort houd dit in stel u of een klant van u wenst een domeinnaam te hebben die momenteel in quarantaine / redemption staat u kunt afwachten wanneer deze vrij komt maar het risico is groot dat een ander u voor is. Wij hebben hier een functie voor ontwikkeld die meerdere malen per minuut de whois controleerd of de domeinnaam vrij is, wanneer de status vrij is dan wordt er direct een registratie request naar de registry gestuurd.
Op deze manier is de kans groter dat u de domeinnaam bemachtigt.
Al is de kans groter met deze functie kunnen wij nooit 100% garanderen dat we de domeinnaam voor u kunnen registreren er zijn vele opkopers die een dergelijke methode hebben maar de kans is groter dat het wel lukt.
 

 Download bestanden:
 
123_Hosting_Service_Domain_Api_Wefact_Class.zip
 


Vorige pagina: Domein API
Volgende pagina: Webhosting