Diverse andere mogelijkheden

Diverse andere mogelijkheden

Dit document geeft informatie over 404 error pagina’s, directory wachtwoordbeveiliging, server- informatie, cron jobs, mime types, apache handlers, site redirection, domain pointers, en het hosten van extra domeinen.


404 Error Pagina's (foutmeldingen)

Error pagina’s (foutmeldingen) geven u de mogelijkheid te controleren wat bezoekers zien wanneer zij foutmeldingen tegenkomen:

401 Onbevoegd (de bezoeker heeft geen toestemming om de file/directory te bekijken)
403 Verboden (toegang tot de file/directory is niet mogelijk)
404 De file of directory wordt niet gevonden
500 Een fout kwam op de server voor

Vanuit het controle paneel, klik op "Error Pages". U ziet een scherm dat er zo uitziet:Standaard zijn geen error pagina's aangezet. Om ze te laten werken dient u ze zelf aan te passen. De "View" link naast elke mapnaam geeft u de mogelijkheid om te zien wat een bezoeker ziet wanneer zij deze foutmelding tegenkomen.


Aanpassen van de Error Pagina's

Er zijn twee manieren om error pagina’s te veranderen.

Methode 1:
Vanuit het Error Page-menu, klikt u op de file name of de error pagina die u wilt veranderen. Er zal een tekstvierkant verschijnen, waarin u uw HTML code kan invoeren.

Method 2:
Creëer de files zelf in een HTML-editor en upload deze naar uw public_html directory. De files moeten de .shtml extensie hebben.


Directory Wachtwoord Beveiliging

Vanuit het control panel klikt u op "Directory Password Protection". Als u nog geen wachtwoord beveiligde directories heeft klikt u vervolgens op "Find a Directory to Password Protect."U zult een lijst zien van uw public_html directories. Om een directory met een wachtwoord te beveiligen klikt u op “Protect” naast de map die u wilt beveiligen. In dit voorbeeld zullen wij op “beta” klikken.Daarna vinkt u het vakje aan de bovenkant van de lijst aan. Vul de Directory Prompt in (een beschrijving van de met een wachtwoord beveiligde directory) en de gebruikersnaam van de directory. Klik op "Save."

Nu typt u het volledige adres van de map in uw browser, en kijk wat er gebeurt.


Wijzigen van Wachtwoord Beveiligde Directories

Vanuit het controle menu klikt u op "Directory Password Protection". U zult een lijst zien van de beveiligde directories. Bijvoorbeeld:Klik op de directory naam om deze te wijzigen. Vanaf hier kunt u de directory weer vrijgeven, verander de gebruikersnaam (door een nieuwe in te voeren), verander het wachtwoord (door een nieuw in te voeren) of creëer een nieuwe combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam.Server Informatie

Om toegang te hebben tot de server informatie klikt u op "Advanced Tools" vanuit het control panel en daarna op "Server Information". U ziet dan dit:Hier kunt u de status van uw server controleren.


Cron Jobs

Onder "Advanced Tools" uit het hoofdmenu vindt u het "Cron Jobs" icoon.

Een cron job is een commando dat op een door u aangegeven tijdstip automatisch zal worden uitgevoerd. Als u bijvoorbeeld elke maandagochtend een CGI-script wilt draaien, kunt u dat regelen via een cron job. U kunt kiezen voor minuut, uur, dag, maand en dag van de week (maandag t/m zondag, waarbij de nummers 0 of 7 de zondag aanduiden). Om een waarde weg te laten, vult u een asterisk (*) in:In bovenstaand voorbeeld laten we updater.cgi elke dag uitvoeren om precies middernacht.

Meerdere tijdstippen duidt u aan door middel van komma's: 1,2,3 bijvoorbeeld, duidt op de minuten 1, 2 en 3.

Een bepaalde tijdspanne geeft u aan met een koppelteken: bijvoorbeeld 5-7 staat voor de minuten 5 t/m 7.

Tijdsintervallen geeft u aan door middel van een sterretje en een voorwaartse schuine streep: bijvoorbeeld */2 staat voor elke 2e minuut.

Door gebruik te maken van combinaties kunt u een zeer precies schema plannen. Bijvoorbeeld 1,5,11-15,30-59/2 staat voor: de minuten 1, 5, 11 to 15 en elke 2e minuut tussen 30 en 59.

Vergeet niet om wanneer u alle gegevens heeft ingevoerd te klikken op "Add" ("Toevoegen").


Mime Types

Via "Advanced Tools" in het hoofdmenu, kunt u kiezen voor "Mime Types".

Mime types worden gebruikt om web files te installeren. Om een mime type toe te voegen, voert u de mime type naam en extensie in (zonder punt). Mime types (en ook Apache handlers – zie volgende beschrijving) zijn met nadruk bedoeld voor ervaren gebruikers.

Aan de onderkant van het mime type menu staat een link voor de lijst van alle mime types die momenteel op het systeem zijn geïnstalleerd.In het bovenstaande voorbeeld kunnen web browsers *.fil files openen als platte tekstdocumenten.


Apache Handlers

Apache handlers vindt u ook onder "Advanced Tools". Handlers vertellen Apache (de web server software) wat te doen met bepaalde type files. Bijvoorbeeld, .cgi en .pl scripts worden verwerkt met Perl. U kunt Apache process .scr files maken met Perl door de juiste handlers te gebruiken. Om een handler toe te voegen typt u eenvoudig de naam en de extensie in (zonder punt) en klikt u op “Add.”In het bovenstaande voorbeeld zal Apache alle .ima files beschouwen als IMAP types, ook al is .map de gebruikelijke extensie voor image maps.


Site Redirection

Site Redirection vindt u onder "Advanced Tools". Site redirection geeft u de mogelijkheid bezoekers door te sturen naar een ander punt op uw site of naar een geheel andere site.In het bovenstaande voorbeeld worden bezoekers van http://www.ccchosting.nl/directadmin doorgestuurd naar http://www.directadmin.com.

Voer een slash (/) in bij "Local URL Path" om alle bezoekers door te sturen naar uw domein (http://www.uwdomeinnaam.com).


Domein Pointers

Domain Pointers vindt u bij "Advanced Tools". Domain pointers bieden u de mogelijkheid om andere domeinen naar uw hoofd-website door te sturen. Verander de records van deze domeinen in dezelfde nameservers als uw hoofd-website.Laten we zeggen dat we de domeinnaam hite-selper.com bezitten. In het bovenstaande voorbeeld creëren wij een pointer die er voor zorgt dat elke bezoeker van hite-selper.com wordt doorgestuurd naar site-helper.com. Klik op “Add” wanneer u klaar bent met het invoeren.

Notitie: Het kan tot 72 uur duren voor de verwijzing actief is.


Hosting Extra Domeinen

"Host Additional Domains" vindt u onder "Advanced Tools".

Om een extra domein te hosten klikt u op "Add Another Domain" aan de bovenkant van het scherm.Eerst voert u de domeinnaam in. Gebruik alleen kleine letters. Het is niet nodig om "http://" of "www" in te voeren.

Vervolgens selecteert u de bandbreedte die beschikbaar is voor dit domein. Als u slechts 1G traffic per maand wilt, voert u 1000 in in het "Bandwidth" tekstvakje. Als u bandbreedte met uw hoofddomein wilt delen, zonder beperking, vink dan de "Same as Main Account" box aan. Tot slot klikt u op "Create".


Inloggen in het Control Panel

Log in in het control panel zoals u altijd doet. U zult een lijst van de domeinen zien die door uw account worden gehost:Klik op het domein waarmee u aan de slag wil gaan.


Uploading Files naar Elk Domein

Uploaden van files naar elk domein is erg simpel. Wanneer u FTP gebruikt, of het control panel dat in de file manager is ingebouwd, gaat u naar de domein directory en kiest u het domein dat u wilt uploaden.


Heeft u meer hulp nodig?

Neem contact op met info@123hostingservice.nl
of bekijk het DirectAdmin support forum: http://www.directadmin.com/forum.


Vorige pagina: Het gebruik van Scripts
Volgende pagina: Veelgestelde vragen


>