Dns settings

DNS Settings

Dit document bevat essentiële informatie over het aanbrengen van DNS veranderingen in uw website/account. Graag dit document grondig doorlezen. De onderwerpen omvatten een belangrijk bericht voor beginners, een DNS minicursus, een verklaring (met voorbeelden) van: A, CNAME, NS, en MX verslagen en hoe u DNS settings kunt veranderen.


Belangrijk bericht voor beginners

De mogelijkheid om de DNS configuratie van een website te veranderen is een belangrijke eigenschap voor vele mensen. Nochtans, onjuiste DNS wijzigingen kunnen een volledige website voor een bepaalde tijd buiten werking stellen. Dit is omdat DNS veranderingen niet onmiddellijk zijn (zie de minicursus hieronder). Als u een fout maakt, is het mogelijk dat niemand meer een verbinding kan maken met uw site (inclusief u zelf). Als u de fout herstelt, kan het tot 72 uur duren voor de reparatie effect heeft.

Er zijn verscheidene dingen die u kunt doen om fouten te voorkomen:

1. Lees dit document grondig.
2. Zorg ervoor u begrijpt wat A, CNAME, NS, en MX records doen.
3. Neem contact op met ccchosting.nl voor extra hulp en begeleiding.
4. Breng geen belangrijke verandering aan zonder hulp.

Met een beetje oefenen, zult u merken dat het aanbrengen van DNS veranderingen zeer eenvoudig is.


DNS minicursus

DNS (Domain Name Servers) vertelt computers hoe ze elkaar kunnen vinden via het internet. Wanneer u een adres in uw browser typt, zal uw ISP (Internet Service Provider) controleren met de DNS om te bepalen waar het naar toe wordt gestuurd. http://www.domain.com ---> Controleren met DNS ---> DNS zegt domain.com = 192.168.0.1 ---> U wordt naar de website gebracht.

Waarom gebeurt dit?

Het gebeurt omdat uw domeinnaam niet altijd het zelfde IP-adres zal hebben. Elke server op het internet heeft een IP-adres (een numeriek adres zoals een telefoonnummer). Telkens als u van webhost verandert, verandert u van server (en daarom veranderen de IP-adressen).

Domeinnaam servers houden logs bij van uw domein en naar welk IP-adres (server) het zou moeten wijzen.

Waarom moet ik mijn webhost servers (DNS) in mijn domeinverslag zetten?

Zoals u hierboven leerde, de nameservers vertellen het internet hoe ze u kunnen vinden. Wanneer u de nameservers in uw bestand aanpast, vertelt u het internet welke name server de meest bijgewerkte informatie verstrekt. Als u de name servers in uw domein bestand niet verandert (stel dat u DNS van uw oude web host gebruikt), dan zal uw website naar een server wijzen die uw domein niet ontvangt. Of, als de oude webhost u van hun DNS schrapte, zal uw domein helemaal niet werken.

Waarom duurt het zolang voor mijn site begint te werken?

Wanneer u van webhosts verandert (adressen) of voor de eerste keer een domeinnaam registreert, moet de nieuwe DNS-informatie elke andere nameserver (DNS) op het internet bereiken. Uw site kan al in slechts 4 uren werken, maar de normale wachttijd is 24 -72 uur. Deze vertraging komt voor omdat de meeste nameservers (DNS) verkiezen om periodiek updates te controleren. Het periodieke controleren wordt gedaan omdat het constante controleren vaak de server vertraagt.

Waarom wijst mijn domein naar mijn oude host, terwijl ik mijn abonnement met hen annuleerde?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

1. Hun nameservers staan nog steeds in uw domein bestand.
Oplossing: Update uw domeinbestand met de nieuwe nameservers (DNS).
2. Zij hebben uw domeinbestand niet uit hun name servers verwijderd.
Oplossing: Vraag hen of ze uw domeinbestand(DNS) willen verwijderen of volg oplossing #1 als u een nieuwe webhost heeft.
3. De DNS overzetting heeft niet nog plaatsgevonden.
Oplossing: Wacht 24-72 uur en neem contact op met 123hostingservice.nl als het probleem zich blijft voordoen.

Waarom kunnen sommige mensen wel op mijn site komen, maar ik niet?

Hun ISP heeft meer bijgewerkte DNS-records dan uw ISP. Wees geduldig, aangezien uw nieuwe site binnen 24-72 uur zal verschijnen.

Is er een manier waarop ik mijn site kan bekijken zonder dat de DNS is veranderd?

Ja. U kunt toegang hebben tot uw site bij http://ip-address/~username en bij het control panel bij http://ip-address/config. Als u het IP-adres van de server niet kent, kunt u dat opvragen bij 123hostingservice.nl


Aanpassen van de DNS Settings

Bij het control-panel klikt u op "DNS Menu" om toegang te krijgen tot de DNS settings.Hierboven staat een voorbeeld van de DNS settings voor site-helper.com. De volgende secties verstrekken informatie bij het veranderen van A, CNAME, NS, Mx, en Ptr- records. Ondertussen is het belangrijk om te begrijpen hoe het control panel hostnamen behandelt.

Belangrijk: Er zijn twee manieren om een hostname in te geven:

1. Volledige hostname die door een punt wordt afgesloten: full.hostname.com.
2. Alleen subdomain: full

Bijvoorbeeld: het eerste record in de lijst hierboven toont:

admin A 216.194.67.119 of
admin.site-helper.com. A 216.194.67.119

Beide records doen precies hetzelfde. De secties hieronder behandelen slechts één methode bespreken maar beide manieren zijn even goed bruikbaar.

Hint: Als u niet zeker weet hoe u een record in moet gaan, kijk dan in de bestaande records in de lijst.


Records toegelicht: A, CNAME, NS, MX, and PTR.

A RECORDS


Adres (A) records koppelt een hostname aan een numeriek IP adres. Bijvoorbeeld, als
u mycomputer.yourdomain.com wilt laten verwijzen naar uw home computer (bijvoorbeeld:
192.168.0.3), zou u een record aanmaken dat er alsvolgt uitziet:Belangrijk: U moet een punt achter de hostnaam zetten, maar niet achter IP-adressen.

CNAME RECORDS

CNAME laat een machine toe om door één of meerdere hostnamen te worden herkend.

Er moet altijd eerst een A- record zijn en deze is bekend als canonical, of officiële naam. Bijvoorbeeld:

yourdomain.com. A 192.168.0.1

Bij het gebruik van CNAME kunt u andere hostnamen aan het canonical (A record) adres richten. Bijvoorbeeld:

ftp.yourdoman.com. CNAME yourdomain.com.
mail.yourdomain.com. CNAME yourdomain.com.
ssh.yourdomain.com. CNAME yourdomain.com.

CNAME records maken het mogelijk om toegang tot uw domein te krijgen middels ftp.yourdomain.com, mail.yourdomain.com, etc.

Zonder een juist CNAME record, zult u geen verbinding met u server krijgen als u dergelijke adressen gebruikt.


Invoeren van een CNAME record

Als we home.site-helper.com naar site-helper.com wilden laten wijzen, kunnen we deze op twee manieren invoeren:De eerste methode staat u toe om het subdomein eenvoudig in te gaan. Zet geen punt achter de subdomain naam.De tweede methode vereist dat u de volledige hostnaam invoert, gevolgd door een punt.


NAMESERVER (NS) RECORDS

De NS records specificeren de officiële name servers voor het domein.

Belangrijk: Veranderen van NS records kunnen er toe leiden dat uw site niet meer werkt. Het is over het algemeen niet nodig om NS records te veranderen.


Invoeren van een NS record

De eerste stap is om de oude NS records van de lijst hierboven te verwijderen.

Dan voert u de twee nieuwe naamserver records in. Zorg dat u de name server afsluit met een punt, zoals in dit voorbeeld:
MX RECORDS

Gratis e-mail diensten zoals everyone.net vereisen dat MX veranderingen moeten worden gemaakt om de software te laten werken. Deze verandering zorgt dat mail die voor uw domein is bestemd, naar hun server wordt geleid. Houdt u er rekening mee dat veranderen van MX verslagen het functioneren van uw POP3 accounts, forwarders, autoresponders en mailing lijsten zal tegengaan.

Om een MX records te veranderen gaat u naar het "E-Mail Menu" van het control panel. Dan klikt u op "MX Records".Eerst verwijdert u het oude MX record door op de checkbox te klikken en klik naast de record naam op "Delete Selected." Er zouden nu geen MX vermelde records meer moeten zijn.

Daarna typt u de hostnaam in, gevolgd door een punt, die u is opgegeven door uw e-mail provider. Daarna selecteert u het prioritaire niveau (gewoonlijk 10) van de dropdown box rechts. Het prioritaire niveau zal ook gegeven worden aan u door de e-mail provider. Klik op "Add."

Notitie: Controleer of u een punt heeft geplaatst achter de hostnaam.

Om de originele MX settings te herstellen typt u uwdomeinnaam.com. en prioriteit 0 na het verwijderen van het andere MX record.


PTR RECORDS

Pointer-verslagen (PTR) worden gebruikt voor reverse lookups. Voorbeeld:

Om 192.168.0.1 te laten verwijzen naar www.uwdomeinnaam.com, ziet het record er alsvolgt uit:
1.0.168.192.in-addr.arpa. PTR www.uwdomeinnaam.com.

Notitie: Het IP-adres is omgekeerd in het eerste veld. Gebruik een punt achter uw hostnaam (tweede veld).

De “in-addr-arpa” methode is de meest gebruikte.

Belangrijk: PTR verslagen zijn alleen effectief als uw site zijn eigen [dedicated] IP-adres heeft ( is standaard niet het geval).Heeft u meer hulp nodig?


Neem contact op met info@123hostingservice.nl
of bekijk het DirectAdmin support forum: http://www.directadmin.com/forum.

Vorige pagina: File manager
Volgende pagina: Back-up