FTP accounts

FTP Accounts

Deze sectie behandelt het creëren van FTP- accounts, wijzigen/verwijderen van FTP accounts, het toelaten van anonieme toegang en het plaatsen van een welkomstbericht voor anonieme logins.


Maken van FTP Accounts

Om FTP accounts te creëren klikt u eerst op “FTP Menu” in het scherm van het control panel. U zult een lijst van huidige FTP accounts zien, dat er alsvolgt uit ziet:Standaard FTP Account

Het standaard FTP account en het account van het control panel hebben dezelfde login naam en wachtwoord. U kunt het standaard FTP account niet verwijderen, maar u kunt zijn wachtwoord aanpassen.

Let op:

Als u uw wachtwoord van het control panel verandert, zal het standaard FTP account wachtwoord nog het oude zijn van het control panel. U moet het standaard FTP account in het menu van FTP bijwerken als u beide wachtwoorden wilt aanpassen. (Dit raden we af.)

Nieuw FTP Account maken

Klik op "Create FTP account". U iet dit scherm:Eerst selecteert u een FTP gebruikersnaam. In het bovenstaande voorbeeld hebben we “gary” gebruikt. Daarna voert u een wachtwoord in, waarna u het toegangsniveau van de FTP-account selecteert.

Domain: Deze gebruiker van FTP heeft toegang tot public_html, private_html, post, domeinen, en backup folders

FTP: Deze gebruiker van FTP heeft alleen toegang tot de public_ftp.

User: Deze gebruiker van FTP heeft alleen toegang tot public_html/username/ . Als we deze optie in het bovengenoemde voorbeeld selecteren, dan heeft de FTP gebruiker alleen toegang tot public_html/gary/ of http://www.site-helper.com/gary/. (Als er nog een subdomein gary.site-helper.com heet, zal deze FTP-gebruiker ook toegang hebben.) De directory wordt aangemaakt, tenzij - natuurlijk - de naam reeds in gebruik is. Tot slot klikt u op "Create".

Nadat u op "Create" heeft geklikt

Nadat u op “Create” heeft geklikt, zal het control panel u de login informatie laten zien voor het FTP-account dat u zojuist heeft gecreëerd. U zult merken dat uw FTP gebruikersnaam @yourdomain er achter heeft staan. Dit is omdat uw domein een gedeeld IP adres gebruikt. Als uw website zijn eigen IP-adres heeft, zal dit er uiteraard niet achter staan.

Als u een eigen IP-adres heeft en u creëert extra domeinen op dat account, zullen deze extra domeinen FTP-logins van username@datdomein.com hebben.

Inloggen op een FTP Account

Stap 1: Installeer cliëntsoftware voor FTP.


Het uploaden naar de server middels FTP vereist speciale software. De meeste computersystemen bevatten geen FTP software, maar u kunt deze eenvoudig via Internet downloaden. Wij stellen voor:

IBM/Windows: LeechFTP (gratis), WS_FTP LE (gratis), FTP Explorer (gratis), CuteFTP (gratis probeerversie).
Macintosh: Fetch (gratis), Transmit (gratis probeerversie).
Klik hier om Ftp Commander te downloaden

Stap 2: Maak verbinding met de server.

Alle FTP-programma's hebben de volgende informatie nodig:

Username
Paswoord
Adres - Dit is het adres van de server. Gebruik ftp.uwdomeinnaam.com
Poort - Gebruik de standaard poort (21).

Sommige programma's vragen om het host type aan te geven (selecteer "auto"), ASCII/Binary/Auto (selecteer "auto”), en de standaard folder (U kunt dit veld leeg laten of het veranderen in /domains/yourdomain.com/public_html om te beginnen in de main web directory).

Stap 3: Verander naar de gewenste directory en upload uw files.

Om te uploaden, selecteer de gewenste bestanden of mappen op uw computer en sleep ze naar de juiste directory op de server. Elke programma werkt weer net iets anders; raadpleeg de help file van uw FTP-programma voor meer instructies.


Wijzigen / Verwijderen van FTP Accounts

Wijzigen van Accounts


Bij het hoofdmenu FTP vindt u een lijst van alle FTP accounts. Klik op "change" naast het account dat u wenst te wijzigen. U moet twee keer het wachtwoord invoeren, dit kan zowel uw oude als uw nieuwe wachtwoord zijn. U kunt ook het toegangsniveau van het account veranderen (zie boven).

Verwijderen van Accounts

Om een account te verwijderen, vink de checkbox aan naast het account dat u wenst te verwijderen en klik op "Delete Selected", zoals hier:


Notitie: De FTP directory zelf zal niet verwijderd worden, tenzij de map leeg is.


Het aanzetten van een Anonieme Toegang [niet toegestaan]


Maken van FTP gebruikers voor Subdomeinen

Om een FTP account tot één enkel subdomein te beperken, volgt u deze stappen:

1. Creëer een subdomein als u dit niet reeds hebt gedaan.
2. In het control panel klikt u op "FTP Menu" en daarna op "Create FTP account”.3. In het "FTP Username" veld, voert u de subdomein naam in (zonder .yourdomain.com).
4. Voer een Wachtwoord in.
5. Selecteer "User".
6. Klik op "Create".

Vorige pagina: SSL secure server
Volgende pagina: Het gebruik van Scripts


>