File manager

File Manager

De file manager stelt u in staat om volledige interactie met het file-systeem van de server aan te gaan. U kunt door folders (mappen) navigeren, files kopiëren, files verplaatsen, files hernoemen, files verwijderen, de rechten van een file veranderen, nieuwe files en folders creëren, en files uploaden met uw webbrowser.

Notitie: Het gebruik van file manager met MS FrontPage wordt niet geadviseerd. U kunt wel FrontPage gebruiken.


Navigeren

De file-manager kan opgeroepen worden door te klikken op het "File Manager" pictogram. Een link naar de file-manager staat ook links onderin het scherm.Om de mappen langs te lopen, klikt u op de mapnaam of het folder pictogram (links van de mapnaam). Bijvoorbeeld, klik de "domains" link (of folder pictogram) en u zult een scherm zien zoals het volgende:U kunt altijd weer terug gaan naar de vorige door op de "../ Up a Level" link te klikken. De "File Manager" link aan de linker onderkant van het scherm zal u altijd terug brengen naar de hoogst mogelijke directory.


Bestanden kopiëren

De file-manager maakt het gemakkelijk om files te kopiëren tussen folders. De eerste stap is om te navigeren naar de bron van de directory. Ga naar de directory waaruit u de files wilt kopiëren. In dit voorbeeld zijn wij in public_html en wij willen license.txt kopiëren naar de public_ftp directory.Ten tweede, vink de checkbox aan naast de file(s) die u wilt kopiëren. Kies vervolgens de bestemmings directory van het dropdown menu naast de "Move To" toets. In het bovenste plaatje is de /public_ftp directory geselecteerd. Tot slot klikt u op de "Copy To" toets.

De file manager zal u dan vragen of u bestaande files wilt overschrijven. Als u “no” kiest, zullen alleen de files die niet in de bestemmings directory bestaan worden gekopiëerd. Wanneer het kopiëren is voltooid, zult u worden meegenomen naar de bestemmings directory, waar u de gekopieerde files zult zien staan.


Bestanden verplaatsen

Om files/bestanden te verplaatsen gebruikt u dezelfde procedure als bij het kopiëren van files, alleen klikt u op de "Move To" toets in plaats van de "Copy To" toets. Wanneer het verplaatsen is voltooid, zult u worden meegenomen naar de bestemmings directory, waar u de verplaatste files ziet staan.


Hernoemen van Files / Folders

Naast elke file/folder in de "Action" kolom (derde kolom) staat een "Rename" link. Klik de link naast de file of folder die u wilt hernoemen.Eerst typt u de nieuwe file naam in. Als er al een file bestaat onder die naam, protesteert de checkbox als u deze file wilt overschrijven.


Verwijderen van Files / FoldersDe stappen voor het verwijderen van een directory (folder) zijn hetzelfde als de stappen voor het verwijderen van een file. Let erop dat het verwijderen van een directory ook alles wist wat erin staat.

Vink allereerst de checkbox aan naast de file(s) en/of folder(s) die u wilt verwijderen. Dan klikt u de “Delete” knop rechts onderin het venster. Een popup zal verschijnen die vraagt: "Bent u er zeker van dat u deze files wilt verwijderen?” Klik "OK."


Bestandsrechten aanpassen

Het huidige permission level staat vermeld in de lijst onder de "Perm." kolom (tweede kolom). Om het permission level van een file of folder te veranderen:

1. Vink de checkbox aan (laatste kolom) naast de file(s) en/of folder(s) die u wilt veranderen.
2. Type het permission nummer in de tekst box.
3. Klik op de "Set Permission" knop.

Meest gangbare permission levels zijn:

Bestanden

600 Maakt een file ontoegankelijk
644 Leesbaar door iedereen (bijv. HTML documenten)
666 File kan worden gelezen en worden verwijderd (bijv. voor HTML files gewijzigd door scripts)
755 File kan worden gelezen en uitgevoerd door iedereen (bijv. voor scripts)
777 Lezen en schrijven door iedereen (niet aanbevolen)

Mappen
711 De files in de directory kunnen door iedereen worden gelezen, maar niet de directory inhoud
755 De files en inhoud van de directory kunnen door iedereen worden gezien
777 Staat het volledig lezen/schrijven/verwijderen van een directory toe (niet aanbevolen)


Nieuwe mappen maken
Het maken van een nieuwe folder is erg eenvoudig. Eerst bekijkt u in welke directory u de nieuwe folder wilt hebben. Bijvoorbeeld, als u http://www.domeinnaam.com/news/ wilt maken, dan zou u moeten gaan naar de public_html directory.

Daarna typt u de folder naam in aan de onderkant van het scherm en klik de "Create" toets. Wanneer u probeert om een folder te maken die al bestaat, pas dan de naam aan.


Nieuwe bestanden makenOm een nieuw leeg bestand te maken:

1. Ga naar de directory/map waar u de file/bestand wilt hebben.
2. Type de file naam in, in de "Create New File" tekst box.
3. Vink"HTML template" aan om HTML tags in de file op te nemen (optioneel)
4. Klik op de "Create" knop.


Bestanden wijzigen

Bepaalde files kunnen binnen de file manager worden gewijzigd. Om een file te wijzigen, klik de "Edit" link in de "Action" kolom naast de file.In dit voorbeeld editen we dns.html. Om de file op te slaan klik de "Save As" knop.

De "Preview HTML" knop zal het document in een nieuw venster openen, om u de web pagina te laten zien voor u hem opslaat.


Bestanden uploaden

1. Ga naar de directory waar u de files wilt uploaden.
2. Klik de "Upload files to current directory" knop aan de onderkant van het scherm.3. U zult acht (8) velden zien. Klik de "Browse" knop om de files te selecteren die u wilt uploaden. Klik op "Upload Even More Files" als u meer dan acht files in één keer wilt uploaden.4. Klik op "Upload Files."

Vorige pagina: Site statistieken
Volgende pagina: Dns settings


>