SSL secure server

SSL Secure Server

Deze pagina bevat de uitleg over certificaat installatie, hoe u het gedeelde server certificaat kunt gebruiken, het maken van een zelf-ondertekend certificaat en het installeren van een gekocht certificaat. Elke site die monetaire transacties verwerkt of gevoelige informatie (zoals wachtwoorden) vergt de bescherming van een SSL certificaat.


Certificaat Installatie Vereisten

Om de SSL eigenschap te kunnen gebruiken moet uw site een eigen (dedicated) IP-adres hebben. Als u geen dedicated IP-adres hebt, zult u een foutmelding krijgen wanneer u probeert toegang te krijgen tot het SSL menu:

Kan uw verzoek niet uitvoeren
Details: U heeft geen toestemming om uw SSL te wijzigen

Gedeelde Server's en Zelf-Ondertekende Certificaten

U kunt het ingebouwde certificaat van de server gebruiken of een zelf-ondertekend certificaat kosteloos produceren. De vereisten zijn:

- een dedicated IP-adres
- SSL toegang (vraag, indien nodig, aan CCC Hosting om dit aan te zetten)
- Inzicht in niet-vertrouwde certificaten (zie de secties over gedeelde en zelf-ondertekende certificaten hieronder)

Gekochte Certificaten

Gekochte certificaten vereisen:

- een dedicated IP adres
- SSL toegang (vraag, indien nodig, aan CCC Hosting om dit aan te zetten)
- Inzicht in niet-vertrouwde certificaten (zie de secties over gedeelde en zelf-ondertekende certificaten hieronder)


Gebruiken van het gedeelde Server Certificaat

Eén van de eenvoudigste manieren om een veilige site te maken, is door een door de server reeds ingebouwd zelf-geproduceerd certificaat te gebruiken. U vindt "Install SSL Certificates" bij "Advanced Tools" in het hoofdmenu.Zorg er voor dat u het vakje naast "User the server's certificate" aanvinkt. Daarna klikt u op "Save" aan de onderkant van het scherm.


Hoe werken niet-Vertrouwde Certificaten

Hoewel niet vertrouwde certificaten een hoog niveau van encryptie verstrekken, zijn zij niet altijd de beste keus, omdat zij zelf-geproduceerde certificaten zijn, in plaats van een gekochte en dus vertrouwde autoriteit. Bezoekers aan uw site kunnen dan toch nog een waarschuwingsvenster tegenkomen, zoiets als:Uploaden van Files naar uw Beveiligde Site

Alle beveiligde files moeten worden geupload naar /domains/domain.com/private_html . U kunt uploaden door gebruik te maken de ingebouwde file manager of FTP. Bijvoorbeeld:

/domains/uwdomeinnaam.com/private_html/index.html ---> https://www.uwdomeinnaam.com/index.html
/domains/uwdomeinnaam.com/private_html/secure/index.html ---> https://www.uwdomeinnaam.com/secure/index.html

De private_html map werkt op exact dezelfde manier als de public_html folder.

Notitie: U zult geen private_html map zien wanneer de SSL eigenschap niet is geactiveerd op uw account.


Maken van een Zelf-ondertekend Certificaat

Een alternatief voor het zelf-geproduceerde gedeelde server-certificaat is een gepersonaliseerd zelf-ondertekend certificaat. Bij "Advanced Tools" in het hoofdmenu klikt u op "Install SSL Certificates":Stap 1: Selecteer het vakje naast "Create your own self signed certificate".
Stap 2: Voer de informatie in over u en uw bedrijf.

De 'Common Name' is exact hetzelfde webadres waarmee het certificaat wordt geassocieerd. In het bovenstaande voorbeeld zal https://www.garys-host.com/anything niet werken, maar https://subdomain.garys-host.com wel.

Stap 3: Klik op "Save" aan de onderkant van het scherm, u zult nu terugkeren naar het SSL menu.


Installeren van Gekochte Certificaten

Een gekocht certificaat is de beste vorm van beveiliging. Omdat het certificaat zowel veilig als vertrouwd is, zullen de bezoekers geen waarschuwings pop-up ontvangen wanneer zij een beveiligde pagina bekijken.

Notitie: Een dedicated IP adres wordt vereist voor de installatie van een gekocht certificaat.

Stap 1: Produceer een CSR

Eerst maakt u verbinding met het SSL menu door op "Advanced Tools" te klikken vanuit het hoofdmenu, daarna klikt u op "Install SSL Certificates".Selecteer het vakje naast "Create A Certificate Request". Daarna voert u de gegevens over uw bedrijf in. De "Common Name" verwijst naar het adres van uw site dat naar het SSL certificaat zal leiden. Uw site zal slechts op dit adres veilig zijn. In het bovengenoemde voorbeeld, zou https://www.garys-host.com/anything , maar niet https://garys-host.com/anything veilig zijn.

Wanneer u klaar bent, klikt u op “Save” aan de onderkant van het scherm, en vervolgens ziet u:Kopieer deze tekst (inclusief de "BEGIN/END CERTIFICATE REQUEST" secties) naar een platte tekst editor, zoals Windows Notepad en sla het bestand op. U zult dit CSR nodig hebben wanneer u een certificaat koopt.

Stap 2: Koop een Certificaat

Wanneer u een certificaat koopt zal ondermeer om uw gegevens, uw bedrijfsgegevens en uw website worden gevraagd, maar ook:

- het CSR
- de software die het CSR produceerde
- de 'common name'

Het CSR


Plak eenvoudigweg het CSR in, dat u is gegeven door het control panel, inclusief "BEGIN/END CERTIFICATE REQUEST" secties. Er staat een tekstvakje om het in te plakken. Controleer of het CSR is opgeslagen en gekopieerd als gewone tekst.

Software die het CSR Produceerde

Kies Apache-ModSSL of "Other" als u geen Apache-ModSSL in de lijst ziet. Maakt u zich niet ongerust over het maken van een fout, aangezien dit alleen maar wordt gebruikt voor statistische doeleinden.

Uw Common Name

De "Common Name" verwijst naar het adres van uw site dat naar het SSL certificaat zal gaan. (zie Stap 1) Voer dit adres in zonder "http://" tenzij anders wordt aangegeven.


Stap 3: Installeer het Certificaat

In het SSL menu onder "Advanced Tools" klikt u op "Install SSL Certificates".Vink het vakje aan naast "Paste a pre-generated certificate and key". Zoals u kunt zien is de key al ingevoerd in het tekstvakje. Kopieer het certificaat direct er onder en klik op "Save".


Stap 4: Installeer het CA Root Certificaat

Ga terug naar het SSL menu. Links aan de onderkant van het scherm staat een link genaamd "Click Here to paste a CA Root Certificate". Klik hierop en kopieer uw CA Root Certificate in de textbox. Daarna klikt u op "Save".Belangrijk: Denk eraan om "Use a CA Cert." box aan te vinken.

Hoewel de installatie van een CA Root Certificaat niet altijd wordt vereist, kan het voorkomen dat uw SSL certificaat niet behoorlijk functioneert zonder voltooiing van deze stap.


Het Uploaden van Files naar uw Secure Site

Alle beveiligde files moeten worden geupload naar de /domains/uwdomeinnaam.com/private_html map. U kunt uploaden door gebruik te maken van de ingebouwde file manager of met een FTP-programma. Voorbeeld:

/domains/uwdomeinnaam.com/private_html/index.html ---> https://www.uwdomeinnaam.com/index.html
/domains/uwdomeinnaam.com/private_html/secure/index.html ---> https://www.uwdomeinnaam.com/secure/index.html

De private_html map werkt verder precies hetzelfde als de public_html map.

Notitie: U zult geen private_html map zien wanneer de SSL eigenschap niet is geactiveerd op uw account.


Vorige pagina: Back-up
Volgende pagina: FTP accounts


>