Site statistieken

Site Statistieken

Dit document geeft u informatie over de site statistieken. Deze informatie omvat het controleren van schijfruimte en bandbreedte, de toegang tot de logs, het bekijken van account informatie en het krijgen van informatie over bezoekers door Webalizer.


Controleren van schijfruimte en bandbreedte

Om schijfruimte en bandbreedte te controleren klikt u op het "Statistics" pictogram van het control panel menu. Aan de bovenkant van uw scherm ziet u deze lijsten:De getallen in de lijsten vertegenwoordigen megabytes, 1000 megabytes is ongeveer 1 gigabyte.

U wordt voorzien van twee verschillende schijf ruimte/bandbreedte metingen: gebruik door domeinen en totaalgebruik. Het totale gebruik is over het algemeen hoger dan het domein-gebruik omdat de totale statistieken factoren omvatten die van uw domein afzonderlijk zijn, zoals MySQL databases en het gebruik van het control panel. Het is mogelijk om verschillende domeinen op één account te hosten; dan is het scheiden van domein- en totaalgebruik noodzakelijk.

Notitie: DirectAdmin gebruikt totaalgebruik (niet domeingebruik) om te bepalen wanneer de quota's zijn overschreden.


Bekijken van Systeem Logs

Aan de bovenkant van het Statistieken menu staan drie links: "Backed up Apache Logs", "Apache Usage Log," en "Apache Error Log."


Backed up Apache Logs

Klikken op de "Backed up Apache Logs" link zal u naar een File Manager scherm brengen, dat een lijst bevat van .tar.gz files genoemd door domain/subdomain en maand. Bijvoorbeeld:Hier zien we vier backups voor de maand april: de subdomains (admin, newsub, and reseller), en de backup voor het grootste domein (Apr-2003.tar.gz).

Klik op de file naam van de backup om het te downloaden.

Notitie:
Log files worden beheerd door de server administratie en kunnen niet worden verwijderd. Log files worden niet bij uw quota van de schijfruimte opgeteld.


Apache Usage and Error Logs

Apache usage en error logs kunnen direct worden bekeken als u klikt op de "Apache Usage Log" of de "Apache Error Log" link.

De ruwe logs verschijnen in een groot tekstvakje dat eruit ziet als dit:Het bovengenoemde beeld is een voorbeeld van een error log. Het bekijken van ruwe logs zijn een goede bij bijvoorbeeld het installeren en uitvoeren van scripts. Beide logs (usage en error) worden maandelijks backed up en gearchiveerd in /home/domain.com/logs. Kijkt u naar de voorgaande sectie ("Backed up Apache Logs") voor meer informatie.


Het bekijken van uw account informatie

Wanneer uw account het maximum van uw bandbreedtegebruik bereikt, zal uw site stoppen met functioneren tot de eerste dag van de volgende maand. U ontvangt tevoren altijd emailberichten. Wanneer uw account het maximum schijfruimtegebruik bereikt, kunt u niet meer uploaden tot sommige files zijn verwijderd.Vul uw huidige e-mail adres in in het “e-mail” veld en klil op “Save”.


Webalizer Statististieken

In het Statistieken menu klikt u op de aangewezen domeinnaam om Webalizer te openen. Let erop dat uw site 24 uur moet bestaan en wat log activiteiten moet hebben voor Webalizer statistieken actief kunnen worden.

Op het eerste Webalizer scherm zult u een grafiek zien (zoals hierboven) en een grafiek van maanden in een lijst hieronder. Klik op de maand die u wilt bekijken. Webalizer statistieken zijn zeer gedetailleerd en verstrekken heel wat informatie over het dataverkeer, de meest gevraagde URL’s, uitgangspunten, plaats van bezoekers en nog veel meer.


Heeft u meer hulp nodig?


Neem contact op met info@123hostingservice.nl
of bekijk het DirectAdmin support forum: http://www.directadmin.com/forum.


Vorige pagina: Mysql databases
Volgende pagina: File manager